Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, продължава да смята за правилно решението Манчестър Сити да бъде наказан за нарушаване на правилата на финансовия феърплей през 2018 г. Тогава "гражданите" бяха изхвърлени от евротурнирите за две години и глобени с 30 млн. евро, но впоследствие спечелиха обжалването пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС).
 
Сега Сити е обвинен в 115 нарушения на правилата на Висшата лига. Очаква се процесът срещу "небесносините" да започне по-късно тази година и да приключи около началото на следващия сезон.
 
Според Чеферин настоящата ситуация показва, че в УЕФА са били прави за Сити.
 
"Ние знаехме, че сме прави. Нямаше да вземем това решение, ако не мислехме така. Като адвокат с 25-годишна практика, знам, че понякога губиш случаи, които си убеден, че ще спечелиш, и такива, които печелиш, въпреки че си бил убеден, че ще ги загубиш. Просто трябва да уважаваш демокрацията и решението на съда.
 
Не искам да говоря за случая в Англия, но продължавам да вярвам, че решението на нашата независима комисия беше правилно. Аз не съм се месил там", заяви  президентът на УЕФА пред "Дъ Телеграф".
 
Чеферин обаче отказа да отговори на въпроса дали Сити трябва да бъде лишен от титлата си, ако клубът бъде признат за виновен от Висшата лига за нарушаване на местните финансови правила. Той добави само, че разбира нарастващото недоволство от забавянето на делото.