Манчестър Юнайтед успя да надделее над Евертън с 2:1 в дуел от поредния кръг на Висшата лига. Алекс Иуоби откри резултата в 5-а минута. В 15-а минута Антони изравни. Роналдо даде аванс на гостите в 44-а минута. В 80-а минута Маркус Рашфорд вкара за 3:1, но ВАР отмени попадението. 

28 снимки

Домакините започнаха активно и пресираха високо по терена. Резултатът беше мигновен. След открадната топка в средата на терена, топката беше разиграна бързо от "карамелите", стигна до Иуоби, а нигериецът вкара страхотен гол от 20 метра разстояние. 

Десет минути по-късно "червените дяволи" изравниха. След груба грешка на Идриса Гей, Бруно Фернандеш изведе Антони, който преодоля Пикфорд за 1:1. 

В 20-а минута Ериксен стреля от дистанция, но Пикфорд се намеси на ниво. В 30-а минута Антони Марсиал се контузи и на терена се появи Кристиано Роналдо. Португалецът се отличи със слаб удар в 41-а минута. 

Само минута по-късно Каземиро се включи от задна позиция и пропусна огромен шанс с глава от десетина метра. Минута преди края на полувремето обаче Роналдо се оказа най-съобразителен след пас на Каземиро, отбелязвайки за 2:1. 

През втората част Юнайтед успя да проконтролира темпото на мача добре и стигна до трети гол, с който уж уби интригата в 80-а минута. Рашфорд успя да открадне топката от защитник, преодоля Пикфорд и вкара, но след намеса на ВАР се оказа, че е играл с ръка в хода на действията. 

Евертън - Манчестър Юнайтед 1:2

Ето и съставите на двата тима:

Евертън: Пикфорд, Колман, Коуди, Тарковски, Миколенко, Онана, Гей, Иуоби, Грей, Мопе, Гордън;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Линдельоф, Далот, Каземиро, Ериксен, Рашфорд, Фернандеш, Антони, Марсиал;