Легендата на Ливърпул – Роби Фаулър, даде специално интервю за предаването „Премиър лийг Токшоу“ по DIEMA SPORT 2. Бившият нападател коментира моментната ситуация в любимия си Ливръпул и разликата във футбола сега и преди.

„Мисля, че чисто технически по моето време имаше по-добри футболисти. Мисля, че професионализмът и физическото развитие в днешно време са на по-високо ниво в сравнение с преди. Играта се промени много, но мисля, че технически футболистите бяха по-добри преди“.

„По нашето време имаше много бързи футболисти, но не във всеки мач беше така. В днешно време, ако си пуснеш мач от Висшата лига, скоростта и мощта на всеки един играч са напълно различни“.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Със сигурност е трудно абсолютно за всички. Отборът беше на крачка да постигне изключително много през миналата година, но начинът, по който се изплъзна, със сигурност това се е отразило на психиката на всички. Във футбола е важна физиката и представянето, но голяма част от мачовете се играят в главата ти. Трудно е да се приспособят към това къде бяха миналата година и къде са те сега. Мисля, че са просто психически изтощени от това, което се случи през миналия сезон“.

„Много са тези играчи. Аз съм фен на Ливърпул и искам всеки добър футболист, който е възможно да бъдем привлечен, да се озове в отбора. Футболистът, за който всички говорим сега, е Джуд Белингам. Той е млад състезател, но се създава впечатлението, че играе от толкова много години. Страхотен играч е, но не мисля, че той е единственият отговор да отведе отбора там, където ние искаме. Има и други състезатели, които могат да направят това“, заяви Фаулър пред DIEMA SPORT 2.