Прекрасният Брадли Лоури, който трогна футболните фенове по цял свят, получи посмъртно специална награда по време на емоционалната вечер, посветена на Спортна личност на годината на BBC.

Малкият фен на Съндърланд почина през юли от невробластома - рядък тип рак. Преди това обаче Лоури грабна сърцата на футболните фенове по цял свят.

С няколко появявания като талисман, Брадли създаде близко приятелство с нападателя на Съндърланд Джърмейн Дефоу, чрез който историята на Брадли се разпространи по целия свят. 

Неговите родители, Карл и Джема получиха наградата "Хелън Роласон" от мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и нападателя Хари Кейн.

Самият Дефоу не успя да присъства, тъй като по същото време играеше за Борнемут срещу Ливърпул.

Мо Фара е Спортна личност на годината на BBC

Наградата се дава от 1999 година и е в памет на спортния журналист на BBC Хелън Роласон, която загуби битката с рака на 43-годишна възраст.

"Не можем да обясним колко много значи за нас това и колкото много оценяваме подкрепата на всички в борбата с тази продълщаваща болка - това ни помага да ставаме от леглото сутрин."

Родителите на Брадли се занимават с фондацията на името на сина си, а освен това искат да стартират кампания "За Брадли", която да построи ваканционни домове за деца с неизлечими болести.

Призоваха за специална награда за Дефоу заради ангелчето Брадли