Разговорите между Джеси Марш и Саутхемптън относно това бившият мениджър на Лийдс да застане начело на „светците“ са пропаднали. Според Sky Sports News финалният детайл около продължителността на договора било ключовата пречка, както и усещането на Марш, че проектът на Саутхемптън не е правилен за него в този момент.

Марш се срещна днес със собствениците на „светците“ и след като преговорите между двете страни продължиха няколко часа, двете страни се съгласиха да не се стига до споразумение помежду им.

Американският наставник бе на път да застане начело на отбора само седмица, след като бе уволнен от Лийдс. Той остави клуба точно над зоната на изпадащите по голова разлика след серия от седем поредни мача без победа във Висшата лига. Той искаше да се завърне незабавно към мениджърството и бе ентусиазиран от проекта Саутхемптън, независимо че клубът е на дъното на класирането, на четири точки от спасителния бряг.

„Светците“ се разделиха с Нейтън Джоунс в неделя, като бившият мениджър на Лутън бе заменил Ралф Хазенхютъл през ноември миналата година, малко преди паузата за Световното първенство в Катар. Треньорът в първия тим Рубен Селеш води тренировките и подготвя отбора преди гостуването на Челси в събота.