Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино ще проведе разговори с президента на отбора Даниел Леви през следващата седмица, за да разбере плановете на клуба за бъдещето, като даде да се разбере, че оставането му при лондончани не е съвсем сигурно.

Почетино изведе състава до третото място във Висшата лига и за трети път в последните четири сезона под негово ръководство Тотнъм завърши в топ 3 и ще играе в Шампионската лига.

Аржентинският спец е считан за един от най-добрите треньори в света.

През следващия сезон лондончани се местят на новия 61-хиляден клубен стадион, но Почетино смята, че ръководството трябва да "поеме някои рискове", за да продължи развитието на състава във възходяща посока.

"Трябва да говоря с президента. Имам ясна идея какво е необходимо. Не знам дали от ръководството на клуба ще се съгласят с мен, или не, но през следващата седмица ще се срещнем, за да обсъдим нещата, които трябва да направим заедно, за да опитаме да се подобрим още. Топката е повече в полето на Даниел и на клубната управа. Те трябва да решат дали да одобрят моите планове. След четири години в отбора смятам, че вече е дошло времето да направим следващата крачка, за да се борим за големите трофеи. Това, което постигнахме досега, е фантастично, но искам да надградим", коментира Маурисио Почетино.

"В ситуацията, в която се намираме, трябва да бъдем смели. Мисля, че сега е най-подходящият момент за клуба да рискува и да се опита да бъде още по-конкурентен. Сигурен съм, че Даниел ще ме изслуша и ще разбере доводите ми. Ще се опитаме заедно да направим най-добрата концепция, която да помогне на Тотнъм да продължи напред", допълни аржентинецът.

Заради стриктната финансова политика по отношение на заплащането лондончани са заплашени да загубят най-големите си звезди. През миналия сезон национал Кайл Уокър премина в Манчестър Сити, където получи повече от два пъти увеличение на възнаграждението си.

"Днес на 100 процента чувствам, че съм тук, но важното е утре нещата да не се променят, защото не всичко е в моите ръце. Това дали ще остана, или ще си тръгна, не зависи само от мен. Това в най-голяма степен се определя от клуба и от политиката на ръководството", каза още Почетино. /БТА