Отборът на Арсенал продължи да стои стабилно на 4-ото място във Висшата лига. Момчетата на Унай Емери разбиха Борнемут с 5:1 у дома в среща от 28-ия кръг на Висшата лига.

След тази победа Арсенал остава 4-ти с 56 точки, на 1 пред петия Манчестър Юнайтед (55 т.).

31 снимки

За "топчиите" головете вкараха цели петима различни играчи - Месут Йозил (4'), Хенрик Мхитарян (27'), Лоран Кошчелни (47)', Пиер-Емерик Обамеянг (59'), Александър Лаказет (78'). Единственото попадение за "черешките" реализира Лис Мосе, което бе гол №1000 във вратата на Арсенал в историята на Висшата лига.

Още в четвъртата минута Йозил откри. Германецът получи топката от Колашинац, след като бе оставен спокойно да навлезе в наказателното поле и красиво прехвърли вратаря.

Арсенал - Борнемут

източник: Gulliver/GettyImages

В 24-ата минута домакините удариха за втори път. Мхитарян намери Йозил, който му върна и той с удар от въздуха направи резултата 2:0. Гостите обаче веднага се върнаха в мача, като три минути по-късно Мосе намали след подаване на Гослинг. 

През втората част "топчиите" се развихриха с нови три попадение. В 47-ата минута комбинация между Мхитарян и Йозил завърши с центриране на арменеца към Кошчелни. Капитанът на Арсенал стреля, топката рикошира в играч на съперника и се разходи по голлинията. 

Арсенал - Борнемут

източник: Gulliver/GettyImages

Обамеянг я довкара за всеки случай, но голът бе писан на французина, тъй като кълбото вече бе преминало голлинията на вратата.

В 59-ата минута Мхтираян изведен Обамеянг, който напредна с топка в крака, преодоля вратаря и на празна врата направи резултата 4:1. Крайният резултат бе оформен от Алек Лаказет, който вкара след прекрасно изпълнен пряк свободен удар, прехвърляйки стената.

Арсенал - Борнемут

източник: Gulliver/GettyImages

Арсенал - Борнемут 5:1

1:0 Месут Йозил 4'

2:0 Хенрик Мхитарян 27'

2:1 Лис Мосе 30'

3:1 Лоран Кошчелни 47'

4:1 Пиер-Емерик Обамеянг 59'

5:1 Александър Лаказет 78'

В друг мач от кръга Саутхамптън сложи край на серията си от четири поредни мача без победа във Висшата лига след като надделя с 2:0 над закъсалия Фулъм на "Сейнт Мери". С успеха "светците" се изкачиха на две точки над зоната на изпадащите. Фулъм пък все по-уверено върви към Чемпиъншип, като лондончани изостават вече на 10 точки от днешния си съперник. Ориел Ромелу (23') и Джеймс Уорд-Праус (40') на практика предопределиха крайния изход с два гола до почивката.