След назначаването Ерик тен Хаг, 52-годишният специалист незабавно се зае с преструктуриране на подхода на клуба извън терена, усещайки, че сплотеността и духът на отбора са се разсеяли при предишния режим. Той наложи свой собствени правила и направи може би най-голямата стъпка в подпечатването на авторитета си, като се раздели с Кристиано Роналдо през ноември. Изглежда, че няма никой над правилата, които той е определил, намиращият се във форма Маркъс Рашфорд не игра срещу Уулвърхемптън заради закъснение за среща на отбора.

Самите правила са доста ясни. Според Daily Mail, играчите трябва да следват строг дрескод, когато представляват клуба, да гарантират, че се хранят в определено време в базата Карингтън, както и да спазват забраната за използване на мобилни телефони по време на пътувания. Съобщава се, че по време на лятното им пътуване до Банкок Тен Хаг е бил ужасен от това как изглеждат играчите му, обикалящи из хотела им по несъвместими дрехи, и затова е въвел дрескода.

Тен Хаг също поиска залата за срещи на отбора в Карингтън да бъде подобрена, така че неговите играчи да могат да седят и да гледат загубата си от Брентфорд с 0:4. Това струва на клуба около 200 000 паунда. След това нидерландският специалист е наказал своите играчи, като ги е накарал да пробягат осем мили и половина, разстоянието, с което Брентфорд надбяга в съответния мач.