В петък отборът на Бърнли уволни мениджъра си Шон Дайш след почти десетгодишен престой на „Търф Моор“ заради незадоволителни резултати. „Виненочервените“ заемат 18-ата позиция и са на четири точки от спасителната зона при оставащи осем мача за тима до края на сезона.

Уволнението на Дайш, което идва малко повече от шест месеца след подписването на нов четиригодишен договор, предизвика сериозен отзвук в Англия. Повечето от служителите в клуба разбраха новината едва, когато беше официално обявена, въпреки че той получи шанс да се сбогува с играчите в петък сутринта.

Треньорът на тима до 23 години Майк Джаксън и капитанът на първия състав Бен Мий поемат временно управлението на отбора за неделното гостуване на Уест Хем.

Сега „Sun“ твърди, че Сам Алардайс е човекът, който Бърнли иска да назначи за свой мениджър до края на кампанията. 67-годишният Алардайс, който си изгради репутацията на теньор, който може да измъква отбори, които се борят за своето оцеляване, е начело в списъка на клуба, но може да струва цяло състояние на Бърнли.

Големият Сам знае, че държи всички козове, оставяйки собственика Алън Пейс пред дилема дали да го назначи. Изданието съобщава, че Алардайс ще поиска огромен бонус, ако приеме работата, а ако Бърнли избегне изпадането, да получи нов договор за следващия сезон.

Източници, близки до мениджъра, твърдят, че все още не е сигурно, че той ще поеме работата, освен ако условията просто не са твърде добри, за да бъдат отказани.

Крис Уайлдър е друга опция през клуба, но едва ли той ще напусне Мидълзбро, който се бори за място в плейофите за промоция във Висшата лига, на този етап от сезона.