Контузията, която доведе до принудителната смяна на полузащитника срещу Уулвърхемптън в петък, не е толкова сериозно. Това обяви мениджърът на „червените” Юрген Клоп след успеха с 2:0, който остави неговите момчета на върха във Висшата лига по Коледа.

Добрата вечер за мърсисайдци на „Молиню” беше помрачена леко в 58-ата минута, когато Кейта трябваше да напусне терена заради болки. В хода на срещата гвинеецът стана жертва на няколко много сериозни влизания, тъй като домакините се стараеха да играят много твърдо срещу него. Притесненията бяха, че последното отново е довело до проблем в долната част на гърба, какъвто налегна 23-годишния полузащитник по-рано през кампанията.

„Гледахте ли първите две ситуации с Наби в мача? Не знам дали не трябваше да има дузпа за нас, тъй като той има сериозна рана върху ходилото си, докато доста хора побързаха да го заклеймят като „гмуркач”. Аз не мисля, че можеш да си разпориш стъпалото със симулация”, коментира Клоп.

„После имаше и един удар в ребрата, заради който очевидно избрах да го сменя. Всичко би трябвало да е наред при него. И двете неща завършиха болезнено за него, но не мисля, че ще са проблем”, добави Клоп.