Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, неочаквано не бе наказан заради избухването си срещу съдията след загубата на тима от Нюкасъл, дошла след много спорен гол миналия месец.

„Свраките“ се наложиха с 1:0 след попадение на Антъни Гордън, което бе разгледано за 3 потенциални нарушения от ВАР, но в крайна сметка зачетено, което тотално вбеси наставника на лондончани.

„Това е абсолютен позор. Гади ми се“ бяха само част от думите на Артета след двубоя. От Арсенал излязоха със специална позиция по случая, а мениджърът очаквано бе обвинен от ФА за обиди към съдиите и подкопаване на имиджа на играта.

Абсолютно неочаквано обаче, независимата комисия обяви, че обвиненията не са доказани и в резултат Артета се размина със санкция. Това до голяма степен може да бъде прието като реверанс към испанеца и известно признание, че съдиите са сбъркали в преценката си за гола.

Комисията приема, че използвайки думата „позор“ на испански, тя е с различно значение от тази на английски. Освен това наставникът е направил сериозни усилия да подобри работата на ВАР.