Холандският футболист Марко ван Хинкел говори за кошмара, през който премина по време на тежката контузия в коляното, която получи, и последвалия възстановителен период. 

Забравеният от Челси холандец призна, че се е притеснявал от евентуален край на кариерата си, след като през 2018 година премина през 3 операции на коляното само за 6 дни. 

След първата операция коляното на полузащитника бе инфектирано и той трябваше да премине през задължителна повторна интервенция. 

"Депресирах се, когато разбрах, че отново всичко се сгромолясва", призна Хинкел. 

"Инфекции като тази могат да прекратят цялата ти кариера. Накрая се възстанових успешно, но трябваше да чакам нови 5 месеца преди да играя футбол." 

"Месеците се влачеха, преминах през изключително мрачен период. Но останах оптимист, всички в Челси ме подкрепяха. Няма да се предам лесно, защото не съм човек, който е свикнал да се отказва."

Ван Хинкел прекара 18 месеца далеч от футболните терени до момента, в който поднови тренировки с Челси през ноември. 

Полузащитникът е обратно на "Стамфорд Бридж", след като прекара известен период под наем в Милан, Стоук Сити и ПСВ Айндховен. 

Откакто е собственост на "сините", Ван Хинкел е взел участие само в 4 мача на отбора. Въпреки това, холандецът все още таи надежди, че може да е част от плановете на Франк Лампард. 

"Трябва да питате треньора дали ме вижда като опция за отбора. Има вариант да удължа своя договор с Челси за още два сезона, така че ще почакаме и ще видим. Сега съм се фокусирал върху това да оздравея отново и после ще мислим за другото", заяви Ван Хинкел.