Челси ще позволи на Оливие Жиру да напусне само ако намери негов заместник през януари, обяви асистент-мениджъра на лондончани - Джоди Морис.

Френският нападател се присъедини към Челси от Арсенал през януари 2018-а година, в момента е втора опция за атаката на тима след новоизгряващата звезда Тами Ейбрахам и доста британски медии обявиха, че световният шампион се е запътил към изхода на "Стамфорд Бридж". 

"Към този момент той е част от Челси. Няма да го дадем като подарък, а и е важен за нас в момента", коментира помощникът на Франк Лампард.

"Ние не гоним хора. Щом някой е тук, значи е важен за Челси", заяви Джоди Морис.


33-годишният нападател не е отбелязал нито гол в последните пет мача в първенството, но остава в сметките на Лампард и е част от групата за утрешния мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия срещу Нотингам.

"Най-напред ще видим дали ще вземем нови нападатели и тогава ще преценим дали ще се разделим с Жиру или който и да е друг", обясни Морис.

Челси вече има право да прави трансфери, след като КАС намали на половина наказанието им за нерегламентирано привличане на непълнолетни играчи.