Мениджърът на Челси Греъм Потър каза, че нападателят Рахийм Стърлинг е преминал през труден период след трансфера си от Манчестър Сити, но от него тепърва се очаква много. Челси привлече Стърлинг за около 47,5 милиона паунда през юли, но неговото представяне до момента не бе на висотата на очакванията с 6 гола в 21 мача във всички турнири през сезона.

Стърлинг ще играе срещу бившия си отбор Сити в четвъртък на "Стамфорд Бридж", преди двата отбора да се изправят отново един срещу друг за ФА Къп на "Етихад" в неделя.

"Беше предизвикателство за него, но такъв беше периодът за всички", каза Потър пред репортерите в сряда. Отборът му е на десето място в класирането на 11 точки от втория Манчестър Сити.
"Имаше много промени и се случиха много неща, не е лесно", призна треньорът.

"Ще видим още много от Рахийм, сигурен съм. Той дава най-доброто от себе си всеки ден и трябва да му помогнем да се върнем на нивото, на което знаем, че може да бъде", каза още Потър.

Челси спечели само един от последните си седем мача за първенство, като завърши 1:1 с Нотингам Форест понеделник.

"Трябва да играем добре, това е ключът. Трябва да разберем качеството, което имат и да се опитаме да ги спрем. Изглежда лесно, но истината е, че не е", добави той. "Те са топ отбор, но можем да им създадем проблеми", увери Потър.

Вратарят Едуар Менди ще остане извън състава, тъй като още се възстановява от контузия на рамото, която получи, играейки за Сенегал на Световното първенство.