Мейсън Маунт е обвързан с договор на "Стамфорд Бридж" до 2024 г., но няма все още съгласие за удължаване с футболиста, който е от академията на Челси. Твърди се, че тази безизходна ситуация привлича интерес отдалеч, като някои от топ отборите от Висшата лига се нуждаят от креативни играчи, но Греъм Потър се надява, че все пак може да се постигне компромис с Маунт и неговите представители, който да устройва всички страни.

"Винаги е сложно. Ще го оставя между Мейсън и клуба. С него е фантастично да се работи. Разбира се, надявам се бързо да се разреши този казус", сподели наставникът на "сините".

Може да се окаже, че Маунт трябва да бъде продаден през лятото, докато Челси все още може да иска добри пари за играча, като се очаква масова чистка на играчи от отбора, докато "сините" се опитват да възстановят част от парите, които са похарчили през последните трансферни прозорци.

Пиер-Емерик Обамеянг е друг от тези, които може да се насочат към изхода, но Потър настоява, че габонският нападател все още има роля в момента. Той каза за нападателя, който регистрира само три гола този сезон и беше оставен извън състава на Челси от 25 играчи в Шампионската лига, че е важна част от състава.