Мениджърът на Челси Греъм Потър призна, че не разбира защо има „смесени мнения“ относно Мейсън Маунт и заяви, че критиките към английския полузащитник са „странни“. Маунт отбеляза и двата гола при победата над Астън Вила с 2:0 като гост и се очаква да бъде ключов играч в селекцията на Гарет Саутгейт на Световното първенство в Катар, което започва следващия месец.

23-годишният футболист преди получаваше критики заради липсата на голове и асистенции в последните месеци, но Потър защити формата и отношение на халфа.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

„Наслада е – фантастичен човек. Обича да играе футбол и обича клуба. Изненадващо е, че получавам въпроси относно смесени мнения за Мейсън. Намирам го за странно, особено отвън, и когато работиш с него, виждаш, че той притежава абсолютно всичко, за да бъде топ, топ играч. Страхотно поведение, вижда свободните пространства, може да прави асистенции и да бележи голове. Той е топ играч“, каза мениджърът на „сините“.

Челси гостува на Брентфорд в сряда вечер, като Тиаго Силва е под въпрос за визитата в Лондон.

„Просто се нуждаем от 24, 48 часа, за да сме сигурни, че всичко е наред с възстановяването му, но няма проблеми откъм травми. Трябва да включа Тиаго в разговорите относно това как трябва да менажирамеминутите му на терена – той е на 38 години, и е човек, който познава по-добре себе си от мен. Той е много важен човек и играч за нас, но трябва да подходим внимателно към участието му и той трябва да бъде въвлечен в този процес“.

Полузащитникът Денис Закария все още не е направил официалния си дебют за лондончани след идването под наем от Ювентус в последния ден от летния трансферен прозорец.

„Денис е в групата, тренира добре, готов е да помогне. Така че в момента не водим разговори за бъдещето му – важен член на тима. Той е търпелив и чака своя шанс“.

Греъм Потър похвали вратаря Кепа Арисабалага за представянето му в последните няколко мача на Челси и заяви, че е доволен от конкуренцията между испанеца и Едуард Менди за титулярното място. Мениджърът на отбора заяви, че това е добър проблем. Арисабалага бе титуляр при победата с 2:0 срещу Астън Вила и направи трудно спасяване срещу Дани Ингс при гол аванс.

„Футболната форма ще реши кой да бъде титуляр. Кепа се справя отлично, а Еду също е фантастичен до този момент. Всички сме доволни от двамата и се радваме, че имаме такава конкуренция на пост, на който от време на време е нужно някой да те сръчка“, каза Потър, който е наясно с опасността, която представлява нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни. Английският национал има осем гола в десет мача, като изостава единствено от Хари Кейн и Ерлинг Халанд в голмайсторската листа през този сезон.

„Брентфорд са добри в това, което правят. Те използва добре Айвън Тоуни, но атакуват целенасочено и се защитават организирано. Начинът, по който играят, пасва на играчите, с които разполагат. Те се справят много умело във всички фази. Статични положения, много са опасни там и Тоуни е опасен толкова, колкото и всички останали нападатели в Лигата. Отборът притежава дух, много мотивиран и добре организиран състав. Познавах Томас, когато бях в Швеция. Харесва ми като човек, имаме сходни виждания за играта и за живота, като цяло. Мисля, че един треньор трябва да бъде съден по това какво извлича от играчите си и той върши фантастична работа“, завърши специалистът по адрес на колегата си начело на „пчеличките“ Томас Франк.

„Изминаха шест седмици, а сякаш са шест месеца, но имаме много работа. Всичко за момента се развива добре по отношение на резултатите, което прави атмосферата добра. Футболистите ме приеха бързо“, добави той за началото на кариерата си в Челси.