Надеждите на Уотфорд за оцеляване в елита на Англия претърпяват крушение, след като стана ясно, че звездата Жерар Деулофеу няма да играе до края на сезона. Испанецът скъса кръстни връзки, както и менискусът си при успеха с 3:0 на неговия тим срещу Ливърпул в събота.

Сега ще се наложи на юношата на Барселона да премине през операция, а мениджърът Найджъл Пиърсън потвърди, че Деулофеу ще липсва страшно много на отбора.

Официалното изявление на клуба от Англия гласи: „Деулофеу е подготвен за операция, след като скенерът потвърди разкъсани кръстни връзки и скъсан менискус, като травмата стана през първото полувреме при победата ни над Ливърпул”.

„За наше и негово съжаление, скенерът показа, че той навярно няма да играе повече до края на сезона. Със сигурност Жерар ще ни липсва. Гледаме напред и ще опитаме да бъдем позитивни. Роберто Перейра влезе на негово място и смятам, че се справи добре”, каза Пиърсън.

„Искам да му пожелая късмет, направих го и на почивката. Тогава му казах, че ще победим заради него”, добави пък капитанът на „стършелите” Трой Дийни.