Футболистът на Ливърпул Роберто Фирмино все още не е възстановен и ще пропусне срещата с Челси в неделя във финала за Купата на лигата в Англия, но има шанс Диого Жота да вземе участие, заяви помощник-треньорът Пеп Линдерс.

Фирмино е с мускулна контузия и не е играл от победата на Ливърпул над Интер по-рано този месец. Жота пък игра само 45 минути в този мач, но Линдер заяви, че глезенът му вече е по-добре.

„За Роберто Фирмино ще преценим в следващите два дни. Той работи наистина сериозно, но няма да е на линия за финала“, заяви Пеп Линдерс.

„Надяваме се, че ще се завърне скоро, защото знаете колко е важен за нашия състав и стила ни на игра. Радвам се, че той прави всичко възможно за възстановяването си“, добави специалистът.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

„По повод Жота, засега няма реакция при тренировките, които прави, така че това е добър знак. Все още има възможност да е готов за игра, но ще е голямо предизвикателство“, каза още Линдерс.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече бе коментирал, че вратарят Куивийн Келехър заслужава да е титуляр във финала вместо Алисон Бекер.

„Келехър е наистина добър пример и развитието му показва, че има път нагоре за младите вратари в клуба. Поздравления за екипа, който работи с вратарите“, заяви по този повод Пеп Линдерс.