Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу заяви, че не е фен на системата за видеоарбитраж-ВАР, тъй като тя усложнява нещата, след като неговият тим бе облагодетелстван от грешка на съдиите в съботния сблъсък с Ливърпул и постигна победа с 2:1 като домакин в срещата от седмия кръг на Висшата лига.

"Мисля, че съм казвал, че никога не съм бил симпатизант на системата още от въвеждането й", каза Постекоглу.

"Дори само заради това, че смятам, че тя усложнява някои части на играта, които преди мислех, че са доста категорични. Но виждам защо беше неизбежно технологията да бъде въведена. Просто трябва да се справим с това. Играта е изпълнена с исторически съдийски решения, които не бяха правилни, но всички ние приехме, че това е част от играта, защото имаме работа с човешки същества", продължи Постекоглу.

"Мисля, че хората имат неправилното схващане, че ВАР ще бъде безгрешен. Не мисля, че има някаква технология, защото голяма част от нашата игра не е фактическа. Всичко зависи от интерпретацията, а съдиите все още са човешки същества. Когато поставяш толкова висока летва на нещо, то неизменно ще се провали. Ако хората си мислят, че ВАР ще бъде нещо перфектно, това никога няма да се случи", каза още наставникът на Тотнъм. /БТА