Отборът на Астън Вила направи изненадващо равенство у дома срещу последния във Висшата лига Шефийлд Юнайтед. Мачът на „Вила Парк” се превърна в истински спектакъл в последните минути, когато дойдоха и двата гола за крайното 1:1.

Гостите от Шефийлд шокираха своя домакин с гол в 87-ата минута на юношата на Вила Камерън Арчър. Домакините обаче показаха характер и стигнаха до точката дълбоко в добавеното време, а в герой за бирмингамци се превърна Николо Дзаниоло.

Така Астън Вила пропусна отлична възможност да излезе начело във Висшата лига поне временно пред изиграването на останалите мачове от кръга. Тимът на Унай Емери остава на втора позиция в таблицата, докато Шефийлд се изкачва с едно място и вече е предпоследен.

Gulliver/gettyImages
43 снимки

Очаквано мачът на „Вила Парк” започна с домакински натиск. В първия четвърт част тимът на Астън Вила имаше тотално надмощие над своя противник, като на два пъти се стигна до инфарктни ситуации пред вратата на Шефийлд Юнайтед. И в двата случая домакините имаха претенции за дузпа, но и в двете ситуации ВАР отсъди в полза на гостите.

В 23-ата минута Езри Конса имаше великолепна възможност да открие резултата, но стреля неточно от много добра позиция. Малко преди да измине половин час от началото на мача, след разиграване от ъглов удар, Оли Уоткинс стреля от няколко метра, но и той прати топката в аут.

Въпреки преимуществото на футболистите на Унай Емери до края на полувремето, гол така и не падна.

В началото  на втората част домакините продължиха да бъдат по-активният тим и този, който създаваше по-добрите положения пред противниковата врата.

В 59-ата минута Астън Вила стигна до попадение, което обаче бе отменено след преглед на ситуацията с ВАР. Домакините получиха правото да изпълнят пореден корнер пред вратата на Шефийлд Юнайтед. Топката бе центрирана във вратарското поле, където стражът на гостите Фодерингтън не успя да се намеси добре, а след това неговите съотборници сгрешиха фатално при изнасянето на топката. В крайна сметка Леон Бейли вкара във вратата на „остриетата”, но главният рефер получи сигнал от своите асистенти за нарушение на Джейкъб Рамзи срещу вратаря на гостите.

След сериозно разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението на Вила бе отменено заради дърпане на Рамзи срещу Фодерингтън.

След отменения гол на Вила последва сериозен импулс в играта на Шефийлд. Само в рамките на няколко минути футболистите на Крис Уайлдър успяха да отправят няколко удара, като при два от тях Емилиано Мартинес трябваше да се намесва много сериозно.

Развръзката в мача дойде в самия му край. Първо в 87-ата минута юношата на Астън Вила – Камерън Арчър, наказа бившия си клуб, след като реализира от близка дистанция.

Домакините обаче показаха характер и се добраха до скъпоценната точка с попадение на Николо Дзаниоло в 97-ата минута. Той засече с глава подаване отляво, за крайното 1:1.

FT АСТЪН ВИЛА – ШЕФИЙЛД ЮНАЙТЕД 1:1

0:1 Арчър 87', 1:1 Дзаниоло 90+7'

Астън Вила: 1 Мартинес, 2 Кеш, 4 Конса, 17 Ленгле, 12 Дин, 31 Бейли, 7 Макгин, 6 Дъглас Луис, 41 Джейкъм Рамзи, 19 Диаби, 11 Уоткинс

Мениджър: Унай Емери

Шефийлд Юнайтед: 18 Фодерингам, 20 Богли, 2 Балдок, 5 Тръсти, 19 Робинсън, 27 Ларуси, 21 Соуса, 25 СЛиман, 16 Норууд, 19 Арчър, 25 Бруукс

Мениджър: Крис Уайлдър