Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта за Манчестър Юнайтед, която може да бъде и последна в опит да придобие клуба. Предишното предложение на катарецът бе на стойност 5 милиарда паунда и пълна поглъщане на клуба.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Наскоро в Англия написаха, че настоящите собственици са определили предпочитания купувач - сър Джим Ратклиф. Британският милиардер иска да закупи малко над 50% от Юнайтед, като Аврам и Джоел Глейзър ще запазят своите дялове. След три години обаче Ратклиф ще има възможност да откупи техните акции. Според предложението на Ратклиф, което съответства на 6 милиарда паунда, той би придобил малко над 50% от акциите на клуба в момента.

Съгласно тази информация, шейх Ясим е решил да повиши своето предложение, твърди The Times. Въпреки че размерът на новото предложение не е разкрит, се посочва, че увеличението е значително. В предложението се ангажира да се изчистят всички дългове и да се направят отделни инвестиции, които ще се ползват изцяло от Манчестър Юнайтед и цялата общност около клуба.

Изданието твърди, че това допълнително предложение е стойност от около 1 милиард паунда. Така общата стойност на новото предложение, което е изпратено, най-вероятно достига или дори надвишава 6 милиарда паунда.

Преди два дни The Mirror написа, че Аврам Глейзър е бил забелязан в един от хотелите, притежавани от бащата на шейх Ясим. Въпреки че не е ясно дали по време на срещата е обсъждана сделката за Манчестър Юнайтед, новата оферта от Катар е пристигнала след края ѝ.