Феновете на Уотфорд са приготвили специален „подарък” за бившия наставник на отбора Марко Силва, който тази вечер ще се изправи срещу стършелите в качеството си на мениджър на Евертън.

Двубоят стартира в 22 часа българско време и ще затвори 16-ия кръг на Висшата лига. Можете да проследите двубоя чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Карамелите” и Силва ще търсят задължителна победа, за да се реваншират пред своите фенове след разочароващите резултати напоследък – загуба от Ливърпул в последната секунда на градското дерби (0:1) и постно реми (1:1) у дома срещу затормозения Нюкасъл.

Отделно от това Евертън ще има допълнителна мотивация предвид историята около самия Марко Силва. Отношенията между двата клуба вече цяла година са доста напрегнати като следствие, макар че това не попречи на Ричарлисон да бъде продаден в посока „Гудисън Парк” срещу крупна сума.

През миналия октомври, когато уволни Роналд Куман, Евертън се насочи именно към Марко Силва като първи вариант за нов мениджър. От Уотфорд категорично отказаха да се разделят с наставника си и отхвърлиха дори варианта с плащане на солидна компенсация. Изглежда обаче португалецът остана запленен от появилата се възможност и някои публикации в този период оставиха впечатлението, че Силва вече не е така лоялен към каузата на „стършелите”. Той беше уволнен през януари 2018-а заради слаби резултати, а Уотфорд посочи като главна причина офанзивата на Евертън, която „размътила главата” на специалиста.

През лятото вече нищо не можеше да попречи на Силва и Евертън най-сетне да се съберат, още повече, че клубът от Ливърпул с готовност разкара влезлия в конфликт с феновете предишен наставник Сам Алърдайс.

Феновете на Уотфорд все още не са простили на Силва за неговото поведение в цялата история и имат намерение да му покажат ясно мнението си тази вечер. Според вестник „Мирър” гостуващата агитка се е запасила с огромно количество гумени змии, които ще опита да вмъкне на трибуните, за да дразни с тях португалския треньор. Привържениците на „стършелите” очевидно ще опитат всичко, за да извадят обичайно сдържания Силва от равновесие.