Портсмут запази живи шансовете си за промоция в Чемпиъншип, след като спечели с 3:0 домакинството си срещу Оксфорд от 38-ия кръг на Лига 1.

Двубоят започна перфектно за домакините, които поведоха в 5-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Оксфорд Кларк продължи с глава към Нейсмит, който вкара във вратата на Ийстууд.

Оксфорд можеше да изравни резултата в 21-та, когато Хенри отправи далечен удар, но топката се спря в напречната греда.

Гостите пропуснаха нова отлична възможност да изравнят резултата в 32-та минута, когато Дики стреля с глава, а ударът му бе отразен от МакГий, след което топката се върна в защитника на Оксфорд, който отново шутира, но кълбото бе изчистено от гол линията.

Оксфорд получи правото да изпълни дузпа в 60-та минута. Моуат изпълни наказателния удар, но изпрати топката в левия стълб на вратата на МакГий. След пропусната дузпа се стигна до сериозно спречкване между футболистите на двата отбора. Моуат удари двама играчи на Портсмут в лицето, заради което бе изгонен с директен червен картон.

Портсмут удвои своята преднина в 69-та минута след гол на Брет Питман.

Портсмут организира добра атака в 78-та минута, когато Джамал Льов отправи хубав удар, но Ийстууд спаси.

Портсмут вкара трети гол в 80-та минута, когато Льов асистира за втория гол в срещата на Питман. Льов бе изведен сам срещу Ийстууд, след което преодоля Льов и пусна успореден пас на гол линията към Питман, който вкара в опразнената врата.

„Помпи“ можеше да вкара и четвърти гол в 90-та минута, но Ийстууд спаси удара на Питман.

След този успех Портсмут е осми в класирането с актив от 55 точки и е на две от зоната на плейофите. Оксфорд е шестнадесети с 45 точки.