Отборът на Портсмут победи с 2:1 Милтън Кийнс Донс в мач от петия кръг на английската Лига 1. И трите попадения паднаха през първата част на двубоя.

Резултатът бе открит още в 60-ата секунда, след като Том Тейлър надскочи Ричард Киоу и засече с глава от границата на малкото наказателно поле центриране на Лий Браун от корнер – 1:0 за домакините.

В 11-ата минута обаче МК Донс получиха право да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Брис Морис срещу Люис Томпсън. С изпълнението се зае Скот Фрейзър, който бе безгрешен – 1:1.

След само още толкова минути обаче и Портсмут също получи наказателен удар. Той бе отсъден заради нарушение на Джордж Уилямс, който събори Шон Рагет в пеналтерията. Зад топката застана Елис Харисън, който реализира. Това се оказа и победното попадение в срещата.

През втората част на терена имаше само един тим – този на МК Донс, които имаха няколко добри положения, но не успяха да се възползват от тях.

С тази победа Портсмут вече има 8 точки на деветата позиция, докато МК Донс са последни с едва 2 точки в третото ниво на английския футбол.