Челси претърпя шокираща домакинска загуба с 2:4 от Уулвърхемптън Уондърърс в двубой от 23-ия кръг на Висшата лига, който се игра на “Стамфорд Бридж”. Над всички беше нападателят на "вълците" Матеуш Куня, който направи изключителен мач за гостите и блесна с хеттрик

Нищо не предвещаваше такъв развой, след като Коул Палмър откри за домакините от Лондон в 19-ата минута. Мойсес Кайседо изведе бившия футболист на Манчестър Сити и той успя да реализира. Радостта на “сините” обаче бе кратка, тъй като точно три минути след това гостите изравниха чрез Матеуш Куня.

“Вълците” стигнаха и до пълен обрат в 43-ата минута. След удар на Аит-Нури топката се отклони в Дисаси и влетя в мрежата на “сините”. В крайна сметка попадението бе записано като автогол.

Снимки: Gulliver/GettyImages
92 снимки

Гостите нанесоха своя решителен удар в 63-ата минута, когато Куня заби втория си гол в мача. Нето напредна и премина покрай Тиаго Силва, а след това пусна топката към своя съотборник, който реализира. За 1:4 точен бе отново Куня, който оформи своя хеттрик в 82-ата минута на срещата. Домакините стигнаха до още един гол чрез Тиаго Силва четири минути по-късно, но това се оказа и последният гол в двубоя.

По този начин Челси изпадна от Топ 10 и заема 11-ата позиция  с актив от 31 точки, а Уулвърхемптън изпревари днешния си съперник за десетото място и има точка повече. Куня направи изключителен мач за гостите и блесна с хеттрик

Челси Уулвърхемптън Уондърърс

източник: Sofascore.com