Изключително интересни сблъсъци предлага днешната програма на Висшата лига днес. В неделния ден ще се изиграят три двубоя, които могат да се окажат от съществено значение за титлата или разпределението на местата в Топ 4.

Манчестър Сити е изправен пред поредното си предизвикателство по пътя към поредната си титлата. До този момент възпитаниците на Пеп Гуардиола се справиха повече от добре, печелейки определяните за най-трудни двубои срещу Тотнъм и отложения мач с Манчестър Юнайтед. Победата над „червените дяволи” изравни по мачове „гражданите” с Ливърпул и позволи на тима от „Етихад” да застане еднолично на върха в класирането с точка преднина пред „червените” три кръга преди края.

В петък Ливърпул изигра първи двубоя си от 36-ия кръг и разби с 5:0 гостуващия Хъдърсфийлд, изпреварвайки отново Сити в таблицата.

Днес „небесносините” гостуват Бърнли, който вече си осигури оставане в елита, като мнозина очакват пореден лесен успех за Гуардиола и компания. Дали обаче това ще бъде така ще разберем в 16,05 часа, когато стартира двубоя на „Търф Моор”.

Програмата на Висшата лига в неделния ден стартира с не по-малко интересния мач между Лестър и Арсенал. Лондончани продължават с борбата си за Топ 4, като в момента се намират на пета позиция във временното класиране, изоставайки на една точка от Челси, който по-късно гостува на Манчестър Юнайтед в дербито от кръга.

Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед водят люта битка за четвъртата позиция в крайното класиране и място в Шампионска лига догодина, а развитието на днешните срещу може да се окаже от изключително важно значение.

В момента четвъртото място се държи от Челси, който има 67-точки, следван от Арсенал с 66 и Манчестър Юнайтед с 64.

Всички сблъсъци от Висшата лига днес може да наблюдавате в преки предавания по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, като празничната програма стартира в 13,30 часа и ще продължи до 21,00 тази вечер.