Вратарят на Челси Едуар Менди се подложи на операция заради травма на пръста, която получи по-рано през седмицата. Мястото на сенегалския национал като титулярен първи избор под рамката бе застрашено от Кепа Арисабалага, който получи шанс от мениджъра Греъм Потър през септември.

След като не бе титуляр през септември и октомври, Менди се върна на вратата в седмиците преди Световното първенство в Катар. Той игра за страната си на Мондиала, където шампионите на Африка загубиха от Англия с 0:3 в осминафиналите. При завръщането от турнира, Менди се оплака от проблем в рамото, което доведе до нова вратарска рокада. Сенегалецът имаше надежди да се бори за титулярно място този месец, но получи контузия на пръста и бе опериран.

44 снимки

„Вратарят Едуар Менди претърпя операция за фрактура на пръста, получена по време на тренировка тази седмица. 30-годишният страж ще работи отблизо с медицинския щаб на клуба по време на периода на възстановяване“, се казва в краткото изявление на „сините“, което не дава индикации кога Менди отново ще бъде на линия, но вероятно ще са няколко седмици.

Челси има сериозни проблеми с контузии, като в списъка попадат Рийс Джеймс, Н'Голо Канте и Бен Чилуел, а дълготрайно в лазарета са Армандо Броя, Уесли Фофана и Рубен Лофтъс-Чийк. За капак, Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич получиха травми в мача с Манчестър Сити във Висшата лига, загубен с 0:1. Клубът все пак имаше поводи за радост, след като обяви три нови попълнения - Давид Датро Фофана, Андрей Сантос и Беноа Бадиашил. Лондончани имат интерес към още футболисти, сред които Енцо Фернандес и Маркус Тюрам.