Портсмут не успя да поднесе изненада в 4-ия кръг на ФА Къп, макар да водеше в резултата срещу Борнемут до 71-ата минута на мача помежду им. В крайна сметка Помпи отстъпи с 1:2, като „черешките“ със сигурност имаха доста късмет при класирането си за следващата фаза.

Неотдавнашният член на английския елит се постара да започне надъхано пред своята публика и още в 6-ата минута Марк МакНълти отпради убийствен шут от границата на наказателното поле, който прелетя покрай дясната греда зад Адам Федеричи.

В 19-ата минута Помпи имаше дори още по-добра възможност. МакНълти тръгна на скорост през центъра и на метър-два пред дъгата реши да стреля по тревата. Топката щеше да влети в долния десен ъгъл, ако не беше страхотния плонж на Федеричи.

Борнемут успя да изнесе играта далеч от вратата си в следващите минути и в 28-ата минута Хуан Мануел Итурбе удари греда. Аржентинецът посрещна с мощна тупалка една лошо избита от защитата топка и потърси долния ляв ъгъл. Вратарят Райън Фултън успя да реагира въпреки множеството футболисти, които му пречеха, и в последния миг докосна кълбото, което отскочи от страничния стълб.

Две минути преди края на първата част обаче Портсмут заслужено откри. Домакините направиха страхотна атака, при която МакНълти демонстрира фантазия и с хитър пас остави Гари Робъртс сам срещу Федеричи, а 31-годишният ветеран не сбърка – 1:0.

След паузата картината не се промени особено, като домакините определено заиграха малко по внимателно. Борнемут започна да полага повечко усилия в заключителните 25 минути и това им позволи да осъществи пълния обрат.

В 71-ата минута Юнън О'Кейн качи топката на главата на Джошуа Кинг и нападателят беше безкомпромисен от близко разстояние – 1:1. С приближаването на края натискът на „черешките“ се усили и след серия от опасности Мак Пю донесе победата. Грабън се освободи отдясно в наказателното поле, напредна и шутира високо към близкия ъгъл. Райън Фултън отрази, като топката се вдигна високо във вратарското поле. Марк Пю стигна първи до нея и с глава я насочи в мрежата, за да класира тима си напред.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS