Асистент-мениджърът в Челси Джанфранко Дзола заяви, че нападателят Алваро Мората трябва да приеме тежестта и отговорността да води атаката на отбора.

Испанският национал продължава да изпитва трудности във Висшата лига и през втория си сезон, в който има едва 5 гола във Висшата лига и общо 7 във всички турнири. Не е чудно, че постоянно има слухове за продажбата на Мората, който с платените през 2017-а 66 милиона евро е вторият най-скъп трансфер в историята на „сините”.

В тази обстановка Дзола реши да даде съвет на своя подчинен. „Всичко опира до мотивацията. Все пак си играч на Челси, не играеш нито за Саутхемптън, нито за Брайтън, с цялото ми уважение към тези отбори.”

„Хората очакват много от „деветката” на Челси. Те очакват много голове и добри представяния. Това е нормално и той просто трябва да свикне.”

„Ако отиде в който и да е друг голям клуб, ще е същото. Няма начин да избягаш от отговорностите си. Това е част от работата и ако си в състояние да се справиш, то ще бъдеш толкова по-добър. В техническо отношение Мората – а през този сезон инвестирахме много в него – би трябвало да е перфектната „деветка” за нас.”

„Маурицио Сари винаги е казвал това – в техническо отношение той е сред най-добрите на своята позиция. Мисля, че той трябва да се подобри малко в тактически план, защото в наши дни футболът е толкова организиран, че само техническите умения не достигат, нужна е и тактика.”

„По мое мнение върху това трябва да работи Алваро. Той го прави и поведението му е добро. Той сам разбира, че не вкарва достатъчно голове и се чувства силно отговорен по този повод. Той трябва да се научи да оставя всичко зад гърба си, защото иначе излизаш на терена с излишен товар, а това не ти помага да играеш по-добре”, завърши Дзола.