Английската Висша лига се завърна, а с това и първият кръг от сезон 2023/2024! В него станахме свидетели на цели 28 попадения. По традиция е време да погледнем и върху детайлите от изминалите мачове и по-конкретно върху асистенциите в рубриката на Gong.bg – „Помощниците на гросмайсторите“.

Еко кои са Топ 5 на асистенциите от първия кръг във Висшата лига:

5. Петата позиция заема Родри, който асистира за първото попадение като цяло през сезона в елита на Англия, което бе дело на познатия герой Ерлинг Халанд, с който норвежецът откри резултата за Манчестър Сити срещу новака Бърнли.

4. Позиция по-нагоре се нареди Антъни Гордън от Нюкасъл Юнайтед, който предостави чудесно центриране за дебютния гол на Сандро Тонали, след който „свраките“ поведоха на Астън Вила.

3. Третата позиция е за Оли Уоткинс от същия мач, който асистира за още един дебютен гол – този на Муса Диаби, чрез който бирмингамци възстановиха паритета за 1:1 срещу „джордитата“.

2. Сребърният медал заслужи голмайсторът на Ливърпул – Мохамед Салах, за страхотното си извеждащо подаване, което бе засечено по отличен начин от Луис Диас, а по този начин „червените“ откриха резултата срещу Челси на „Стамфорд Бридж“.

1. Безспорно обаче, първото място спечели Габриел Мартинели с фантастичното си технично отиграване за Едуард Нкетия, който поведе Арсенал напред в резултата срещу Нотингам Форест. Макар и с лека доза късмет, изпълнението на бразилеца спира дъха.

Вижте всички изпълнения в прикаченото видео!