Измина 29-ия кръг на Висшата лига, в който паднаха цели 31 гола. Сред тях имаше чудесни асистенции за тези попадения, които Gong.bg ще отличи в новата си класация  - "Помощниците на героите на Висшата лига".

На пета позиция поставихме асистенцията на Алан Сен-Максимен за Джо Уилок при първия гол на Нюкасъл срещу Манчестър Юнайтед. "Свраките" направиха чудесна атака, при която Александър Исак намери на фланга Бруно Гимараеш, който на свой ред центрира технично, за да намери Сен-Максимен, а французинът отклони великолепно с глава за Джо Уилък, който нямаше как да сбърка от близка дистанция, за да открие резултата.

На четвърто място е асистенцията на вратаря на Брайтън Джейсън Стийл, който намери по прекрасен начин с дълго подаване Каору Митома. Японецът демонстрира страхотната си скорост и завърши хладнокръвно, за да изравни резултата срещу Брентфорд.

На трето място е невероятният пас на Мартин Йодегаард за Гранит Джака в срещата на Арсенал срещу Лийдс. Швейцарецът се измъкна зад гърба на защитата и завърши чудесно с глава, за да направи резултата 4:1.

Второто почетно място бе заето от Брайън Мбемо, който достави прекрасно подаване на Итън Пинок, който само постави крака си, за да направи резултата 3:2 в полза на Брентфорд в гостуването на "пчеличките" на Брайтън.

За най-добра асистенция за изминалия кръг определихме чудесния пас на Габриел Мартинели, който намери на далечната греда Бен Уайт на чиста позиция, а английският бранител нямаше проблеми да завърши във вратата на Лийдс, за да направи 2:0 в полза на Арсенал.