Междинния 33-и кръг в английската Висша лига вече е в историята. В него станахме свидетели на цели 30 попадения. Голмайсторите са много важни за отборите, но сериозно внимание трябва да се обърне и на играчите, доставили асистенцията.

По традиция в сайта Gong.bg може да видите петте най-добри голови подавания за кръга в нашата нова рубрика „Помощниците на героите“.


5. Асистенцията на Ерлинг Халанд за втория гол на Кевин Де Бройне, който направи резултата 3:0 за Манчестър Сити в дербито срещу Арсенал.

4. Отличното отиграване на Джо Уилок от Нюкасъл за гола на Жоелинтон, с който „свраките“ поведоха с 2:0 в гостуването си на Евертън.

3. Третата позиция е за Джак Харисън, който асистира за откриващото попадение за Лийдс срещу Лестър от страна на Луис Синистера.

2. Няма как подобна класация да не мине и без самия Кевин Де Бройне. Белгиецът асистира по отличен начин за гола на Джон Стоунс, с който резултатът стана 2:0 за Сити в края на първото полувреме срещу Арсенал. Попадението първоначално беше отменено заради засада на защитника, но впоследствие системата ВАР го зачете.

1. Безспорно обаче първата позиция е за нападателя на Нюкасъл Александър Исак, който направи едно от най-красивите отигравания в последните години и асистира за гола Джейкъб Мърфи, с който беше оформен крайния резултат срещу Евертън от 4:1.

Вижте всички асистенции и попаденията след тях в прикаченото видео.