Футболистът на Арсенал Гранит Джака бе разпитан от полицията в Лондон, след като швейцарецът бе обвинен в нанасяне на обида на расова основа на служител на авиокомпания на лондонското летище „Хийтроу”. Случката се е разиграла в понеделник вечерта.

24-годишният футболист е бил в компанията на свой приятел, който го е посетил в Лондон и се е прибирал за дома си.

Приятелят на Джака е пристигнал на летището късно за полета му, който е бил за Германия и не му е било позволено да се качи на борда на самолета.

Изглежда в този момент Джака е изпуснал нервите си и е отправил обида на расистка основа.

Тиери Анри разкритикува Джака

Свидетел заяви, че Джака на немски език е оскърбил служителя, който се обадил в полицията и службите за сигурност, и играчът по-късно бил отведен за разпит.

Футболистът заяви, че не е изричал приписваните му думи и не се е обръщал към сътрудник на летището.

От Арсенал отказаха коментар на случилото се и го квалифицираха като частен въпрос, който в момента е в ръцете на полицията.

Гранит Джака с директен червен картон

Говорителят на лондонската полиция заяви пред „ BBC“: „Полицията получи сигнал в 19:29 часа местно време в понеделник, 23 януари с обвинение, че член на персонала на авиокомпанията е бил обиден на расистка основа на летище „Хийтроу“ на терминал пет. Твърдението бе направено от трето лице. Полицаите са пристигнали на мястото и са разговаряли с 20-годишен мъж. Той не е бил арестуван, а доброволно е откаран в полицейски участък в Западен Лондон, където е бил разпитан.“

Инцидентът е станал след малко повече от 24 часа, след като Гранит Джака бе изгонен в мача на Арсенал срещу Бърнли (2:1) от 22-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Емирейтс“.