Бившият футболист и мениджър Пол Мърсън направи недвусмислена прогноза относно шампиона на Англия Манчестър Сити. Според англичанина няма отбор във Висшата лига, който може да отговори на класата, с която разполагат „гражданите” и техния наставник Хосеп Гуардиола.

През уикенда „небесносините” допуснаха първа грешна стъпка в своята кампания, като завършиха 2:2 у дома срещу Тотнъм. Срещата беше белязана от сериозно надмощие на шампионите и някои важни решения на съдийската бригада, които пряко повлияха върху развитието на мача.

„Нека бъдем откровени – не е като Тотнъм да дойде и да разкъса Манчестър Сити на парчета. Те (визира „гражданите” – б.р.) биха могли да играят на 75 процента от показаното в събота и пак да спечелят комфортно лигата”, заяви Мърсън в своята редовна колонка.

„Това беше истински побой. Единственият извод, който Сити може да извади от този мач, е: не направихме нищо грешно.”

„Ако бях на мястото на Тотнъм, който се спаси едва-едва срещу Астън Вила и – нека сме точни – беше смлян в събота, то не бих се оплаквал, ако завърша сезона на 6-о или 7-о място. Нямат причина за мрънкане. Сити няма нужда да променя нищо в играта си, ако тя се запази такава. Не виждам кой може да ги победи”, допълни Мърсън.

„Миналия сезон Кевин де Брюин не игра много, а те все пак станаха шампиони. Сега говорим за играч, който с лекота ще бъде титуляр във всеки друг тим от първенството, да не кажа и в света.”

„Няма нищо сбъркано при Сити, те играха много, много добре. Ако продължат по този начин, останалите просто няма да им смогнат. А това беше мач срещу един от трите най-добри отбора в страната, който е претендент за титлата и сам по себе си много солиден отбор. Не беше мач срещу тим от втората половина на таблицата.”

„Сити накара Тотнъм да изглежда адски, адски посредствен в събота и, вярвайте ми, те не са посредствен отбор, а всъщност са много добър. Този факт задава вярната перспектива”, каза още Мърсън.