Бившият играч на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Пол Инс остана крайно разочарован от играта на новото попълнение Джейдън Санчо в мача с Уест Хем в сряда и предупреди нападателя, че това не е електронната игра ФИФА и непрекъснатите финтове нямат ефект.

Юнайтед отстъпи с 1:2 на Уест Хем и по този начин отпадна в третия кръг за Купата на Лигата. В този мач Оле Гунар Солскяер смени целия състав от уикенда и даде възможност на по-млади и неопитни играчи да спечелят доверието му.

Инс заяви в итнервю за The United Stand: "Разбирам, че Санчо е още млад и се учи, но това не е ФИФА. Не всичко е дриблиране и трикове покрай двама, трима или четирима футболисти. Хубаво е това да се случва от време на време, но по принцип е нужен правилен и ефективен футбол, за да постигнеш желания резултат.

"Честно казано, това направо ме вбесява. Футболисти като Райън Гигс го правеха, но след като завършеха финта, подаваха. След дрибъла правиш двоен пас и си сам срещу вратаря. Те пък искат нон-стоп да тичат с топката или да удрят петички. Това видях и с Марсиал, виждам го и при Лингард и Санчо. Те трябва да се научат, че не всичко в реалния футбол е дрибъл. Понякога можеш да се озовеш зад защитник и с пасове със съотборниците си".

Инс бе недоволен най-вече от представянето на Марсиал, който според него е бил крайно незаинтересован от участието си в мач за Купата на Лигата.

"Колко човека са пред Марсиал в момента? Дали не трябваше той да напусне в трансферния прозорец? Оле отказа да го направи и изглежда, че все още му дава шанс. Езикът на тялото на Марсиал обаче ме караше да се чудя дали изобщо му се играеше в сряда вечер. Това се случва при някои играчи, които в събота са извън състава и след това се оплакват, че играят за Карабао Къп. Усещаше се, че Марсиал е един от тях", продължи Инс.

Бившият халф добави, че според него Марсиал е изпуснал златен шанс да си заслужи повече игрово време в първия отбор и покрай Кристиано Роналдо. Португалецът получи почивка във втори пореден мач, след като започна като титуляр в предишните четири.

"Марсиал е длъжен да бъде готов за мачовете, в които получава шанс за изява. Роналдо не може да играе постоянно. В сряда той получи този шанс и тъжното е, че не показа желание да го грабне", завърши Инс.