Президентът на австралийската А-Лига Дани Таунзенд направи предложение на Кристиано Роналдо да заиграе в елитната дивизия на Австралия, макар че призна, че вероятно клубовете няма да са в състояние да се конкурират финансово с други клубове за нежеланата в Манчестър Юнайтед португалска звезда. Това предаде агенция "Ройтерс".

Бъдещето на Роналдо в Юнайтед е под въпрос, след като той заяви, че се чувства "предаден" от клуба от Висшата лига и, че не уважава мениджъра си Ерик тен Хаг в интервю за Пиърс Морган.

Таунзенд заяви пред австралийските медии в четвъртък, че е направил оферта на агента на Роналдо Жорже Мендеш, в случай, че Роналдо се раздели с Манчестър Юнайтед.  

"Той каза, че не получава любов и уважение в Манчестър Юнайтед, но съм сигурност ще му дадем много любов и уважение в Австралия", каза шефът, който бе цитиран от News Corp.

"Може би не сме в състояние да се конкурираме финансово с други клубове, но можем да се конкурираме по други начини", добави той.

Бившият съотборник на Роналдо в Манчестър Юнайтед Нани се присъедини към клуба от А-Лигата Мелбърн Виктори. 

Роналдо, който е водещ голмайстор в историята на националният отбори със 117 гола в 191 мача за Португалия, ще води тима на Световното първенство в Катар.