Феновете на Стоук Сити заливат нападателя на отбора Питър Крауч все по-яростно с една и съща молба – да направи още веднъж своя „роботски“ танц за юбилейния си гол №100 във Висшата лига.

Двуметровият таран никога не е бил сред най-популярните футболисти в света, но със сигурност всички помнят начина, по който отпразнува два от головете си за английския национален тим преди почти 10 години. Впоследствие той предложи няколко различни начини за празнуване, включително и имитация на Кристиано Роналдо.

До съвсем скоро Крауч не беше вкарвал в елита от май 2015 година, но пък в последните три мача се разписа 3 пъти. Това го оставя на само гол от влизането в елитната компания от футболисти със 100 гола на ниво Премиършип.

Сега остава единствено въпросът: ще видим ли отново „роботът“ или не?

„Напрежението си казва думата, може би „роботът“ ще излезе наяве. Ще видим“, многозначително коментира 35-годишният Крауч.

„Хората все още говорят за това, но в онзи момент просто исках да се позабавлявам. Като се замисля, може би съм го правил само два пъти за Англия. Изглежда на хората им е харесало.“

„Защо съм го правил толкова малко? Половината от причината е в това, че не ме бива много. Все пак възнамерявам в даден момент да го поизтупам от прахта“, допълни Крауч.

Днес Стоук Сити гостува на Манчестър Юнайтед в мач от 22-ия кръг на Висшата лига.