Днес стана ясно, че Арсенал е първият английски клуб, който ще започне да използва отново тренировъчната си база. Това ще се случи от понеделник, когато тя ще бъде отворена за първи път от почти седем седмици.

Футболът в Англия бе спрян на 10 март, когато именно наставникът на „артилеристите” Микел Артета бе диагностициран с коронавирус.

Мнозина обаче се питат как ще тренират футболистите на Арсенал, щом се завърнат в базата. Разбира се, става дума за индивидуални тренировки, като груповите занимания са абсолютно забранени към този момент.

Футболистите на лондончани вече са получили указанията, които ще трябва да спазват. Едва по пет човека ще могат да бъдат едновременно в базата „Колни” в Лондон, като всеки един от тях ще има на разположение точно един час да направи заниманието си за деня.

Основните помещения на базата изобщо няма да се ползват. Футболистите ще пристигат с личните си автомобили и в тренировъчни екипи. Те веднага ще се отправят към отреденото им място. Базата на Арсенал разполага с десет терена, така че спазването на дистанция не би било проблем.

Всеки един от играчите ще има на разположение няколко топки, които ще бъдат използвани само и единствено от него. По време на заниманията ще присъстват няколко фитнес треньори и медицински лица, които няма да бъдат в близост до играчите, а ще комуникират от разстояние с тях чрез радиовръзка.

Очаква се в най-скоро време и други клубове от Висшата лига да предприемат подобни решения и да позволят на играчите си да тренират при малко по-нормални условия.