Пол Погба вярва, че Манчестър Юнайтед се завръща към своята идентичност под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Норвежецът, който пое временно отборът на „червените дяволи” след уволнението на Жозе Моуриньо, се нареди сред най-успешно стартиралите мениджъри на „Олд Трафорд”. Солскяер записа шест поредни победи в първите си шест двубоя край тъчлинията за Юнайтед.

Неговото пристигане пък се отрази добре върху отбора, но Пол Погба се чувства като „нов човек”. Френският национал отбеляза четири гола и подаде пет пъти в мачовете под ръководството на норвежеца. „Притежаваме много повече топката, откакто играем с Оле Гунар Солскяер. Знаем как да атакуваме и какво трябва да правим. Имаме ясно изграден план за дадения мач и сме наясно с всичко”, сподели Погба пред Sky.

2016: Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед  Френският халф беше на върха за година, след като червените дяволи трябваше да се разделят със 105 милиона евро (89 милиона паунда), за да си го върнат, след като го бяха изтървали като юноша.

източник: Gulliver/Getty Images

Последната победа на Юнайтед дойде изминалата неделя – 1:0 срещу Тотнъм като гост, като това е най-значимата от изминалите шест успеха. Голът дойде от Маркъс Рашфорд през първото полувреме, а невероятните изяви на Давид Де Хеа през втората част донесоха трите точки на шестия в класирането на Англия. Погба бе един от главните виновници трите точки да заминат за Манчестър, като негов пас стигна до Рашфорд, който отбеляза. Световният шампион с Франция за 2018-а смята, че Юнайтед е изпратил ясен знак към конкурентите във Висшата лига, че става все по-опасен.

Пол Погба

източник: Gulliver/Getty Images

„Това бе чудесен успех за нас, начинът, по който дойде. Приближаваме се до челото, а това е добре. Нуждаем се от точките и показахме колко голям отбор сме. Не мога да се съглася, че сме късметлии, тъй като ти сам трябва да си донесеш късмета. Давид свърши своята работа и съм му благодарен. Отборът се представи на много добро ниво, а това е важно, когато играем срещу добър отбор. Не може да не го потвърдим това за Тотнъм, тъй като разполагат с брилянтни изпълнители”, продължи „шестицата” на Юнайтед.„Сухата” мрежа за „червените дяволи” дойде благодарение на 11 спасявания на Де Хеа през втората част. Погба призна, че испанецът трябва да бъде считан за най-добрия вратар в света, признавайки по-голямата му класа в сравнение с бившия му съотборник в Ювентус – Джанлуиджи Буфон.

Пол Погба

източник: Gulliver/GettyImages

„Той определено е един от най-добрите, ако ли не най-добрият в света. Нуждаем се от него и е добре да играе за Ман Юнайтед. Съжалявам за Джиджи Буфон, но мисля, че и той самият ще го потвърди”.

Въпреки поредния успех в Англия, Юнайтед запазва шестата си позиция и е на шест точки зад четвъртото място. Двата тима, които са пред отбора са Челси и Арсенал, а именно предстои да гледаме схватка между двата лондонски тима идната събота. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA от 19,30 часа.

Погба призна, че е наясно колко е важно за Юнайтед да финишира сред четирите най-добри в Премиършип. „Целта ни за първенството е ясна – да завършим в четворката. Ние сме Манчестър Юнайтед и знаем къде трябва да принадлежим. Голям клуб сме, с топ играчи”, завърши Пол Погба.