Най-скъпата покупка на Манчестър Юнайтед от лятото на 2017-а Ромелу Лукаку ще си има сериозни проблеми с Футболната асоциация в Англия. Белгийският национал е заплашен от наказание за 3 мача, ако бъде признат за виновен за „насилствено поведение” срещу Гаетан Бонг от Брайтън.

В съботния мач „червените дяволи” се измъчиха доста, за да победят на своя „Олд Трафорд” с 1:0. Като цяло Лукаку имаше трудности да се отличи с каквото и да било в сблъсъка, а явно този факт бе изнервил доста тарана. Мигове преди Ашли Йънг да предизвика автогола на Люис Дънк в 66-ата минута камерите уловиха Лукаку как прави не един, ами два опита умишлено да изрита противниковия защитник.

Трудната победа над Брайтън донесе на Моу постижение за историята

Според „Дейли Мейл” днес шефовете на ФА със сигурност ще разгледат ситуацията на запис, а също така ще проучат и доклада на съдията Нийл Уорбрик. Ако инцидентът не е описан вътре, то ФА има право да наложи ретроспективна санкция.

По принцип обвиненията в насилствено поведение водят до санкция от 3 мача. Естествено, размерът на санкцията може да бъде и по-голям в зависимост от жестокостта на атаката. В случая Лукаку не успя да нарани сериозно Бонг, който изигра пълни 90 минути. Не остава обаче съмнение, че 24-годишният Лукаку и два пъти замахва със съвсем явната цел да удари съперника си.

Специалния нахока публично един от своите играчи

Ако нападателят бъде наказан за 3 мача, това ще бъдат повече от лоши новини за мениджъра Жозе Моуриньо. Подобна санкция би означавала, че бившият ас на Евертън изгаря за гостуването срещу Уотфорд, но по-важното – за дербитата срещу Арсенал и Манчестър Сити.

След края на съботния мач на "Олд Трафорд" някогашният елитен международен английски съдия Греъм Пол заяви, че Лукаку е трябвало да бъде изгонен за проявата си.