Освен, че може да задмине Лео Меси като най-добър реализатор за годината в Европа, Хари Кейн може да подобри и рекорд на Алън Шиърър в предстоящото домакинството на Саутхемптън.

Кейн вече настигна Шиърър с 36 гола във Висшата лига за календарната година, рекорд датиращ от 1995-а.

"Хари Кейн е страхотен играч. Нуждае се от още един гол, за да изпревари Шиърър. Ще видим какво ще се случи в следващия ни мач. Но всичко това е фантастично за него", коментира мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.

"Трудно могат да се намерят думи, с които да бъде описан Хари Кейн. През цялото време, в което съм в Тотнъм, през тези три години и половина тук той не спира да ме изненадва. И то не само с отбелязаните голове, но и с приноса, поведението си, професионалното си отношение във всеки един момент. Той е страхотен пример за останалите с начина, по който работи и се влага навсякъде по терена. Много се радвам за него", допълни аржентинският спец.

Почетино смята, че Кейн има всички качества, за да подобри и рекорда от 260 гола във Висшата лига на Шиърър.

"Надявам се да успее. Искам всеки сезон той за вкара 50 или повече гола, макар че това е доста трудно, особено в тази лига. Но Хари може да стане още по-добър, защото сега е едва на 24, а повечето играчи достигат пика в кариерата си на 27, 28, 29 години. Ако той остане здрав и продължи да работи така всеки ден, всичко е възможно", каза още Почетино.