Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не се зарадва след успеха на неговия тим над Челси за Купата на Лигата с 1:0. Причината е, че аржентинецът не е доволен, че VAR е спомогнал на „шпорите” да надделеят, а наставникът също така се възпротиви на технологията, тъй като не е ясна нейната концепция. Голът за Тотнъм дойде от Хари Кейн в 27-ата минута след намесата на видео-асистент рефера, но останаха дискусии около правотата в цялата ситуация.

„Не харесвам ВАР. Днес ние изпитахме позитивите от него, но след като гледах Мондиал 2018, както и испанската Ла Лига, то не виждам да има някой щастлив от това нещо във футбола. Хубаво е да си облагодетелстван, но не искам да печелим мачовете си така”, бяха първите думи на Почетино след срещата.

„Искам да има технологии във футбола, но по различен начин. Не можем да спрем света да еволюира, но чакахме прекалено дълго, а не знаем правилата му. Съгласни сме всички, играчи, треньори с налагането му, но няма някой, който да се радва на ВАР-а. Това е добър пример, а остават още едва шест месеца, за да може тази система да се подобри. Има много работа за вършене”, заключи Почетино.