Челси трябва да неутрализира въздушната заплаха на опонентите си и да избягва попадения при центрирания, каза мениджърът на клуба от Висшата лига Маурисио Почетино преди гостуването на Евертън.

Челси, 10-ти в таблицата, се изправя срещу 17-ия Евертън в неделя. Атаката на мърсисайдския клуб ще бъде водена от нападателя Доминик Калвърт-Люин, който има сериозно физическо присъствие в наказателното поле и силен във въздуха.

През последните седмици отборът на Почетино изглеждаше уязвим при центрирания и допусна попадения в мрежата си с глава във всеки от последните си четири мача във Висшата лига.

„През последната седмица работихме върху този тип ситуация. Мисля, че две неща са важни да се знаят. Ние не оказвахме натиск върху противника, който играе с топката. Трябва да се подобрим. Допускайки голове по този начин, може би не показвам прекалено много емоции, но наистина съм разстроен. Трябва да работим много, много по-добре в тези ситуации“, заяви мениджърът.

Почетино добави, че дуото в полузащитата Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо, подписали срещу обща сума от малко над 220 милиона лири, трябва да работят за подобряване на партньорството си. „Те са млади. Очакванията са огромни, когато пристигнеш. Това не е само индивидуалното, но и колективното очакване в клуб като Челси“, каза Почетино.