Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино, не беше доволен от съдиите в изминалия двубой срещу Брайтън, който неговият тим спечели с 3:2. В края на първото полувреме капитанът на отбора в срещата Конър Галахър беше изгонен за втори жълт картон. През втората част пък имаше две ключови намеси на ВАР, като при едната беше отсъдена дузпа в полза на лондончани, а при втория беше отменена такава срещу отбора.

„Не мисля, че това на Галахър беше червен картон, но трябва да го видим пак. Нужно е да проявим разбиране към реферите, но и те трябва да разбират нас“, заяви Почетино след драмата на „Стамфорд Бридж“.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Аржентинецът недоумява подхода на арбитрите при споменатите положения:

„Защо изобщо първо беше отсъден наказателен удар в края за това срещу Колуил (б.р. - за предполагаема ръка), а след това чак се гледаше от ВАР. Трудно е за разбиране. В същото време при дузпата за нас за нарушение срещу Михайло Мудрик се чакаше първо проверката от ВАР, след което тя беше отсъдена. Странно е как понякога се използва технологията…”.

„Иначе това беше луд мач, защото сме част от първенството с най-сериозна конкуренция. Отборът ни е изморен, всички сме изморени, но като цяло сме щастливи. След загубата от Нюкасъл трябваше да покажем различно лице. Ето защо аз съм радостен”, завърши Почетино.