Челси постигна доста трудна победа с 3:2 над Лийдс на 1/8-финала за ФА Къп. Лондончани страдаха, но успяха да намерят пътя към 1/4-финалите. Мениджърът Маурисио Почетино похвали играчите си за борбеността и заяви, че тимът му се е нуждаел от този резултат.

"Нуждаехме се от този резултат. Не показахме страхотна игра. Лийдс е отбор пълен с увереност, много силен тим, който се представя блестящо в Чемпиъншип. Тежко бе да получим гол след само няколко минути игра, но показахме характер в тази ситуация. Много съм щастлив. Спасихме се от продължения, на 1/4-финал сме, а това бе целта ни. Винаги е тежко, когато си загубил на финал след продължения. Имахме по-малко от 72 часа да се възстановим, а това е трудно. Хвърлихме доста усилия и мога само да благодаря на играчите за себераздаването", заяви Почетино.

"Само с подобно представяне можем да отговорим на критиците ни. Днес показахме, че сме смели и можем да побеждаваме. Няма какво да говорим, а трябва да вървим напред. Ние знаем кои сме и на какво сме способни. Знаем защо загубихме мача с Ливърпул. Ние сме смели и работим здраво, така че страничните коментари не ни засягат", допълни аржентинецът.