Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реши да се отдалечи от добрия тон преди отложения шампионатен мач срещу Нюкасъл от 31-ия кръг на Висшата лига. Аржентинецът, за когото срещата е доста важна заради битката за топ 4, не се поколеба да заяви, че Нюкасъл вече не е голям клуб, какъвто е бил в миналото.

„Свраките” вече си осигуриха оцеляването в елита, което беше цел №1 пред техния мениджър Рафаел Бенитес. Испанецът получи похвали за работата си, тъй като определено не разполагаше с трансферния бюджет, на който се надяваше, и все пак направи така, че Нюкасъл да не се чувства застрашен от бързо изпадане.

Почетино: Тотнъм трябва да стартира по-силно следващия сезон и да гони титлата

Почетино също отчете този факт, но след това сериозно наблегна на очебийната разлика в класите между двата състава. „Нюкасъл направи фантастичен сезон. Свършиха немалко работа благодарение на Рафа и предвид всички обстоятелства”, коментира Почетино.

„Когато ние оценяваме друг тим, трябва да го правим с чувство за реалност. Нюкасъл, разбира се, е голям клуб, беше голям клуб, да, с големи имена – също да, но действителността днес е различна. Ако гледаме към миналото – да, Нюкасъл е печелил някакви титли, но да се вярва, че и сега е задължен да го прави, това е грешно.”

„Реалният контекст е този,  в който Рафа свърши чудесна работа, за да бъде тимът му в безопасност преди последните няколко мача от сезона. Според мен това си е огромен успех за тях.”

„Не ме интересува (дали Нюкасъл има за какво да се бори – б.р.). В крайна сметка гледаме от нашата перспектива. Това, което ни липсваше срещу Уест Бромич, бе, че не бяхме достатъчн клинични пред гола, а имахме шансове. Не бяхме достатъчно агресивни. Може да доминираш в мача, да владееш топката в 80 процента от времето, но ако не си агресивен, това не значи нищо. Най-важното е да продължим да натискаме в течение на всичките 90 минути”, допълни Почетино.