Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е притеснен от липсата на тактическа гъвкавост, която неговият състав показа срещу Нюкасъл при загубата с 0:1 от третия кръг на Висшата лига.

„Шпорите“ притежаваха топката в над 70% от времето в домакинството срещу „свраките“, но така и не успяха да се справят с изключително дисциплинирания дефанзивен блок на своите гости. Това е убедило Почетино, че липсата на изявен план Б, в лицето на снажен централен нападател като напусналия през лятото Фернандо Йоренте може да коства още много точки на състава му през сезона.

През миналия сезон Йоренте се отличи с редица ключови голове в важни моменти, включително и голът, който класира Тотнъм на полуфиналите в Шампионската лига. Почетино е желал испанския голаджия да остане поне още сезон в северен Лондон, но това не се материализира.

Аржентинският специалист ще се надява, че с привличането на играчи като Танги Ндомбеле, Джовани Ло Селсо и Райън Сесеньон тактчиеската адаптивност и дълбочината на неговия състав ще се покаачи неимоверно.