Мениджърът Маурисио Почетино призова футболистите на Челси да използват инерцията и да надградят представянето си от мача от английското първенство срещу Нюкасъл, който "сините" спечелиха с 3:2, пише агенция ДПА.

Аржентинският треньор също така похвали резервата Михайло Мудрик, който наниза третия гол в 76-ата минута.

"Той вкара много добър гол, но това и очаквам от хората, които влизат като резерви - да повлияят на мача по някакъв начин. Много неща зависят от конкуренцията между футболистите на идентични постове. Който се представя по-добре, той ще играе", заяви Почетино, цитиран от ДПА.

"В момента в Челси развиваме проект, който е напълно различен от тези в миналото. Опитваме се да обясним това на всеки - че градим нещо съвсем ново. Няма да бъде лесно, а и когато някой не иска да го чуе, тогава става още по-трудно. Трябва да си вярваме, дори и в тежките времена като тези.

"Играхме 120 минути финал, а после след три дни срещнахме Брентфорд в много труден мач за Купата на ФА. За шест дни изиграхме три тежки двубоя и го направихме с един и същ състав. Не беше лесно, но това не повлия отрицателно на играчите. Те знаят какво трябва да правят и са пълни с вяра.

"Победата над Нюкасъл е много важна за феновете ни и се надявам да ги е успокоила. Ако не спечелим следващия двубой обаче, това отново ще бъде проблем. Така е в Челси".