Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино говори за първи път след уволнението си през миналата седмица. Аржентинецът прекара пет години и половина в тима на „шпорите”, но бе отстранен от поста си преди няколко дни, за да бъде наследен от Жозе Моуриньо.

През миналия сезон Почетино изведе Тотнъм до финал в Шампионската лига, който загуби от Ливърпул в Мадрид. През настоящата кампания обаче, резултатите във всички турнири не бяха задоволителни, а това даде повод на собствениците на клуба да уволнят Почетино.

 „Дадох на Тотнъм най-доброто то себе си, за да изпълня целите, които ми бяха поставени на първата ни срещата. Имаше както трудни предизвикателства, така и вълнуващи успехи. Бих искал да благодаря на собственика Джо Люис и президента Даниел Леви за предоставената ми възможност да бъда част от историята на Тотнъм. Благодаря също на всеки един, когото срещнах в Тотнъм, служители и играчи през тези пет години и половина. Накрая искам специално да спомена феновете, които с подкрепата си правят този клуб толкова велик. Най-добри пожелания за в бъдеще. Сигурен съм, че пътищата ни ще се пресекат отново”, написа Почетино в специално обръщение.