Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино засвидетелства своя огромен респект към колегата си Арсен Венгер, с когото му предстои да „кръстоса шпаги” през уикенда, когато „шпорите” излизат срещу Арсенал в дербито на Северен Лондон.


НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВСЕКИ МИГ ОТ ДЕРБИТО ТОТНЪМ – АРСЕНАЛ ОТ 14,30 ЧАСА В СЪБОТА – ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA!


Към момента Венгер е най-дълго служещия мениджър във Висшата лига, като води Арсенал от 1996 година. Към момента единствено Еди Хоу в Борнемут и Шон Дайш в Бърнли са работили в клубовете си повече от 5 години, докато Почетино е начело на Тотнъм от 3,5 години.

Венгер: Мачът с Тотнъм е ключов за нас

„Трудно е да бъда като Венгер”, призна аржентинецът. „По различни причини е много трудно. Може би говорим за един от последните мениджъри, които са в състояние да разпрострат властта си над всичко, което се случва във футболния клуб.”

„Собствениците са различни в наши дни. Преди Англия беше един мъничък рай за футбола. Беше уникално: имаше респект към проектите, към хората, респект към треньорите, дори когато пристигнах в Саутхемптън преди пет години, това все още беше така.”

„Сега собствениците са различни. Когато английският футбол започна да взаимодейства повече с европейския, Англия започна да споделя повече от латинската култура. През последните няколко години всичко, което се случи в английската игра, е подобно на това, което би се случило във всяка друга европейска страна”, допълни Почетино.